Objave

Prikaz objav, dodanih na avgust 1, 2016

Mango

Slika
1/8/16Iz Dominikanske republike, ampak tako dobrega še nisem jedel.@TheSushku mi je lepo prezentirana, kako se mango enostavno razreže/pripravi, ampak meni v vsej nerodnosti to ni tako uspelo.

Novi Hofer na Kroški, hi5!

Slika
Murska Sobota, 1/8/16Ful sem vesel, da nama je sedaj najbližja malo bolj resna trgovina oddaljena zgolj pb. 5,5 km in da je to hofer. Velja dodati, da je v hoferjevem kompleksu zraven tudi novi DM, ki se ga po svoje tudi veselim.V hoferju je najti več veganskih artiklov. V tisti hofer na Lendavski pa sem imel odpor se odpraviti, ker sem moral skozi vso Soboto, skozi gužvo. Je vzelo preveč cajta.Nadejam se, da bo nakupovanje sedaj lepše. Čutim, da se mi sedaj za opravljanje tedenskih nakupov ne bo treba psihično pripravljati (gužva, izguba časa zaradi transporta). Jupi!

Danes na krožniku

Slika
1/8/16Koruzna polenta s svežimi začimbami (koriander, peteršilj, bazilika, šetraj) in popečeno zelenjavo (bučke, por, stročji fižol, korenček, sladki feferoni). In poletna solata (vse domače: paradižnik, paprika, drobnjak).Kuhala je @TheSushku.Iz službe sem prišel lačen in z bolečinami v trebuhu. Najprej sva obedovala zelenjavno enolončnico od včeraj (glej starejšo objavo na blogu) in nato obrok v skladu s to objavo. Bolečina v trebuhu je izginila.Opomba: Na dopustu sem naznanil @TheSushku, da si želim o veganstvu in hrani, ki jo uživava, objavljati na blogu. Do zdaj sem fotografije obrokov objavljal na TW in na Flickr. Včeraj sem to misel opustil, a me je draga danes pri obroku spodbudila, da idejo po spremembi vendarle udejanjim. In tako se z današnjim dnem objave pod tematiko "Danes na krožniku" selijo uradno na Morfejork.com. Obljubim, da bo to tudi mesto, ki bo odpiralo več prostora tematiki o najinem življenjskem slogu - veganstvu.

Siddharta na Polanskih

Velika Polana, 31/7/16https://youtu.be/CugwJja3Mhohttps://youtu.be/E2Rhjs3CNNoNe bom nič dolgovezil, ker moram nujno spat.Vseeno. Varnostnik je pregledal vsebino torbe moje drage. Sem se ugriznil v jezik, da organizatorju ne bi povzročil incidenta zaradi tega. Draga me je pohvalila, da sem mirno odreagiral oziroma ignoriral postopek.Ni bilo dosti publike. Prevladovali so super mladi. Nekaterim bi lahko bil po starosti oče. Ampak če ne bi bilo najstnikov, bi bil šotor tričetrt prazen. Pa že itak ni vstopnine.Ko smo odhajali, sta se dva mečkala na mojem avtu. V imenu ljubezni.