Objave

Prikaz objav, dodanih na avgust 2, 2016

Večerja

Slika
2/8/16Od Poreča, ko sva jedla drugič v tisti veganski restavraciji, sem dobil navdih, da bi si doma enkrat za spremembo namesto kruha in namaza privoščil testenine na enostaven način: prelitim z oljem in drobnjakom, dobro začinjeno. Dodal sem še ostanek solate od kosila in večerja je bila kredi.Ostalo je še časa, da sem se lotil izdelave 3 L doma narejenega veganskega gela za pranje perila. Končno znova pri tem opravilu, ki me pravzaprav veseli.

Danes na krožniku

Slika
2/8/16Pražen krompir s sladko paradižnikovo omako in poletno solato (domača paradižnik in paprika) z lečo. Draga je okus menjala s sojinim jogurtom, ki je njen spomin iz otroštva kot proustove magdalenice. Saj je Proust, ali?Kuhala je @TheSushku.

S tekaškimi copati na kolesu v službo

Slika
2/8/16Imam 2 ista para tekaških copat rumenih salomonk. Starejše, ki so svoj tek odslužile, nosim v svojem poslovnem svetu, medtem ko novejše uporabljam pri teku.Posledice odklopa s prejšnjega tedna (beri kot dopust) sem čutil tudi drugi delovni dan. Nekje v Murskih Črncih sem na kolesu ugotovil, da sem se obul v napačne copate. Ma včeraj pa sem služboval brez denarnice, ki je ostala doma, in to ugotovil, ko sem se takrat že vrnil z dela.Pa še komentar:  Kolesarjenje na in iz dela je zakon!

Veganski lepinj

Slika
CSMS, Murska Sobota, 2/8/16Sodelavka D., ki si je vzela vsak delovni dan na skrb, da si med delom vendarle spijem kavo, mi je danes pripravila presenečenje - posebej zame je pripravila še vegansko različico lepinje (prekmurska pogača z jabolčnim nadevom): pirina moka, olje, sodabikarbona, jabolke. Njama! Baje so ji drugi komaj verjeli, da je nekaj veganskega lahko tako dobro, okusno.Srečo imam, da sem v dobrem kolektivu.